Voinţă şi percepţie.


Viaţa este atât de tâmpit gândită încât, cu siguranţă, cu toţii am trecut şi vom mai trece prin momente de slăbiciune, depresie ori lipsă de voinţă. Contează, până la urmă, ce latură a acestor momente reuşim s-o punem în valoare. Pentru că întotdeauna sunt mai multe feţe ale aceluiaşi adevăr.

De exemplu, astăzi l-am văzut pe Mark Zuckerberg vorbind jumătate de oră în faţa publicului şi răspunzând întrebărilor… în chineză. Băiatul a învăţat chineza pentru că urma să meargă în China… Câtă voinţă să ai să faci aşa ceva?

Eh, aşa un moment poate fi privit în două moduri, aşa cum am observat din comentariile postate de utilizatori pe Facebook. Unii l-au văzut ca pe un mod de descurajare pentru că ei nu vor putea niciodată să se ridice la nivelul ăsta, alţii au fost motivaţi să muncească mai mult pentru a-şi demonstra că şi ei pot.

Cert este că mă uit în jur şi-mi pare rău de oamenii care pot, ştiu şi au motivele necesare de a realiza mai mult în viaţă dar percepţia lor asupra lumii îi trage în jos. Asta pentru că nu-i motivează nimic. Păcat… altfel am fi avut o lume mai bună.


7 comentarii la „Voinţă şi percepţie.”

  1. Viata nu este tampit gandita ci tu gandesti tampit despre viata.
    Eu nu stiu ce aveti voi oamenii cu viata? De ce nu intelegeti ca viata e asa cum si-o face omul? Nu e vinovata viata pentru ca oamenii asa inteleg ei sa traiasca.
    Si apoi nu trebuie sa pui la inima totul, toate nimicurile si toate lucrurile pe care ti le imaginezi tu ca nu sunt in ordine, daca ai face asta n-ai mai putea trai.
    Spun asta spre rusinea ta! Daca omul ar avea credinta in Dumnezeu ar stii ca Dumnezeu poarta de grija omului si lumii in care traieste, chiar daca omul nu intelege si trage tot spre distrugere. Dumnezeu nu-ti cere realizari economice, sau industriale, sau sa inveti neaparat chineza, sau sa faci ceva ce n-ai putea face. Asta isi imagineaza omul ca trebuie sa faca (din mandrie) dar in realitate e o minciuna.
    Tu spui de lipsa de vointa, de depresie,… acestea apar din lipsa de credinta. Pentru ca daca ai vedea prin credinta Binele atunci ai avea si vointa si putera, si bucuria de a ti-L insusi. Si atunci n-ai mai avea nevoie de nimic altceva si ai fi fericit, multumit, impacat cu tine, cu lumea si cu Dumnezeu…

    Poate n-am scris chiar cum trebuie, dar este pacat sa condamni viata, vorbesc de Viata aceea, sau de viata ta, sau de aceea a lumii, a tuturor oamenilor. Ce! e mai buna moartea?
    Viata nu e tampit gandita, asta ar insemna sa dai vina pe Dumnezeu, ca Dumnezeu tine lumea cu Cuvantul, adica cu gandul Sau, Dumnezeu fiind Minte. Nu Dumnezeu e responsabil de necredinta oamenilor si de pacatele lor, ci oamenii. Poate acum iti dai seama cate rabda Dumnezeu din pricina oamenilor.

    Mai zic numai atat: nu mai condamnati Viata, ca Viata e lucru sfant.

    1. Stai,stai,stai!!! Ca n-am inteles nimic.
      Deci… „viata e asa cum si-o face omul”?
      Sau „Dumnezeu poarta de grija omului si lumii in care traieste”?
      Viata nu e tampit gandita? De ce? Pentru ca a gandit-o Dumnezeu? Eu nu pot sa cred ca Dumnezeu a gandit viata cu atatea necazuri, probleme si nedreptati ! Acum imi vei spune, din nou, ca „viata e asa cum si-o face omul”. Pai e gandita de Dumnezeu sau si-o face omul? Va trebui sa te hotarasti !
      Oamenii („din mandrie”) vor „realizari economice, industriale sau sa faca ceva ce nu pot face” pentru ca trebuie sa manance, sa-si creasca copiii si sa-i educe sau e suficient sa ai credinta „si atunci n-ai mai avea nevoie de nimic altceva si ai fi fericit, multumit, impacat cu tine, cu lumea si cu Dumnezeu…”?
      Inteleg ca tu nu dormi, nu mananci, nu mergi la serviciu, nu le dai de mancare copiilor tai, etc…etc…ci doar te rogi la Dumnezeu sa-ti dea tot ce ai nevoie si Dumnezeu iti da.
      Felicitari!!!

    2. Scriptura spune sa nu te ingrijesti de ziua de maine. Se dau si exemple, ca pasarile cerului nici nu secera, nici nu aduna in jitnite, si Dumnezeu le hraneste. Iar despre crini campului se spune ca nici Solomon n-a fost imbracat ca unii dintre acestia, si ca daca iarba campului care se arunca in foc astfel o imbraca Dumnezeu, cu cat mai mult pe voi putin credinciosilor.
      Deci concluzia fireasca este ca: OAMENII N-AU CREDINTA IN DUMNEZEU.

      Si da, viata a dat-o Dumnezeu omului, si omul poate sa faca cu ea ce vrea, deci si-o face singur de nesuportat sau fericita. Daca faci bine dai de bine, daca faci rau/pacate dai de rau. Este foarte simplu, este o lege duhovniceasca, ceea ce faci astazi, maine se va intoarce asupra ta. Deci sa nu mai vorbim aiurea.

  2. Si inca ceva: Adevarul are o singura fata! pentru ca e Unul singur, restul sunt minciuni, pareri mincinoase.

  3. Trebuie spus ca Dumnezeu este intreit in fete, trei Persoane, o singura Fiinta.

    Chiar daca vorbim despre adevar cu a mic, tot o singura fata are, adica e numai unul, n-are cum sa fie doua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.