Ieri, venind cu ceva autocar de la Bucureşti spre Sibiu, şoferul a oprit la un restaurant de pe Valea Oltului, ne-a dat pauză jumătate de oră şi, practic, ne-a închis pe dinafară ca să fim oarecum obligaţi să intrăm în restaurantul cu pricina. De cum am intrat, era clar că e un punct unde zeci de autocare opresc pentru ca pasagerii să înfulece câte ceva.
M-am aşezat şi eu la o masă şi am comandat ciorba ce o aveau pregătită (pentru că ce voiam eu nu aveau „pe stoc”). E clar că acolo am mâncat cea mai proastă ciorbă din ultimul an: foarte rece şi cu gust de ars. Dar la fel de clar este că am primit cea mai bună smântână ce am mâncat-o vreodată, cu o consistenţă ca de unt. Nici măcar de margarină ci de unt… de o întindeai pe pâine cu cuţitul. Deci, dacă vă treziţi şi voi obligaţi să aşteptaţi jumătate de oră la Balta Verde, comandaţi un coş de pâine şi smântână 🙂