Un proiect de suflet. Promovarea baschetului în şcoli


Astăzi de dimineaţă nu mi-am verificat mailuri, nu am scris pe blog şi nu am citit presa, mi-am luat tricoul galben Al 6-lea jucător şi am pedalat spre şcoala la care urma să mă întâlnesc cu Cristian Ban şi Jaytornah Wisseh, ambii jucători profesionişti de baschet la CSU Atlassib Sibiu. Timp de o oră, i-au învăţat cum se aruncă cu mingea la coş pe copiii ce s-au bulucit în sala mică de sport a Colegiului Pedagogic din Sibiu.

Parcă doar ieri vorbeam cu speranţă „ce fain ar fi să facem…” şi uite că proiectul Promovarea Baschetului în Şcoli împlineşte zilele astea 5 ani de la prima acţiune. Cinci ani în care sute de copii s-au întâlnit cu idolii lor, cinci ani în care termenul fair-play a poposit în şcolile sibiene alături de giganţii sibiului. În anii ăştia, proiectul Promovarea Baschetului în Şcoli a fost premiat, copiat la indigo în alte oraşe iar anul ăsta este chiar şi cofinanţat de Primăria Sibiu. Cred că nu-i puţin lucru.

Ştiu că un filmuleţ de câteva minute poate nu arată îndeajuns dar vă spun că bucuria ce ţi-o transferă un copil prin zâmbetul lui e ca un drog pentru mine şi pentru toţi ceilalţi ce, după atâţia ani, continuă să creadă că pot schimba destine. În bine.

Fotografii puteţi vedea AICI.


3 comentarii la „Un proiect de suflet. Promovarea baschetului în şcoli”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.