Cum am făcut-o prima oară


Am un pește și eventual sare, ce plm fac cu el?

Vecinul meu a vrut neapărat să-mi arate plasa plină de pești (zice el prinși) așa că s-a oferit să-mi dea și mie unul. L-am primit cu drag dar am ajuns să mă uit la el ca la bibelou. Habar nu aveam cum să-l gătesc așa că i-am cerut sfatul lui Brylu. S-a amuzat puțin de mine după care zice:

Pune-l intr-o folie, taie neste ceapa si morcov langa, un pic de usturoi, unge-l cu ulei si da-l la foc mic vreo 20 de minute. Verifica-l daca e facut. Daca nu e, mai lasa-l 10 minute.

Nu am folie, morcov, nici usturoi.

Atuncea taie-l bucati si pune-l in tava cu ulei si un pic de apa, cat sa nu se prinda
Rozmarin ai?


De unde rozmarin? Ce-i aia?

Și m-am pus eu pe gătit. Râdeau Diana și Brylu de mine, cum că-l ard, că nu iese bine, că-mi tai degetele și abureli dinastea dar le-am demontrat… că au avut dreptate. L-am ars puțin. Dar arzătura aia cred că a fost partea cea mai bună.

L-am tăiat bucăți, l-am sărat și piperat, l-am băgat puțin prin făină de mălai și l-am aruncat în tigaie unde am stors o roșie peste și am băgat ceapă. Primele 10 minute am pus capac peste ca să se fiarbă puțin după care am dat focul mai tare și l-am lăsat la prăjit. După vreo 25-30 de minute l-am scos pentru că îmi era foame. Am aranjat puțin și mi l-am servit cu cartofi prăjiți lângă. Diana nici măcar nu a vrut să-l guste (doar pentru că ea nu mănâncă niciodată pește!) dar am vrut să-i demonstrez că este bun rău, așa că l-am băgat pe tot la maț. Ba mai mult, mi-am lins și degetele după.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.