Hop şi eu cu Roşia Montana


Acum vreo 7 ani îmi aduc aminte că eram şi eu trecut printr-un blogroll de susţinători mindbomb deşi nu am dus niciodată o luptă reală împotriva cianurii de la Roşia Montana, singura mea implicare a fost că-mi doream în Sibiu o expoziţie cu afişele lor.

Anii au trecut, eu m-am copt puţin la minte, am realizat că nu trebuie să vorbesc despre lucruri pe care nu le cunosc aşa că m-am retras liniştit din toată lupta asta şi am lăsat pe alţii s-o facă. Dacă vă aşteptaţi să vă spun că Gold Corporation fură România sau că oamenii din Roşia Montana au nevoie de locuri de muncă şi de minerit, ghinion, n-o să o fac.

Care e problema mea totuşi?

Citind asta (Numele miliardarului român, stăpân în Africa, apare într-o cablogramă Wikileaks) am dat un search pe Goagăl să văd cine-i miliardarul ăsta român despre care eu nu auzisem niciodată până acum. E vorba de Frank Timiş, un român fugit în Australia, acolo unde şi-a făcut o firmă de transport cu un singur camion, al lui. Judecat în repetate rânduri pentru trafic şi posesie de droguri, acum are afaceri prin toată lumea şi e concesionarul a 4% din suprafata Romaniei. Asta pe lângă faptul că e stăpân în Aflica.

Totuşi, cine-i Vasile Frank Timiş ăsta şi care-i legătura lui cu Roşia Montana? Am găsit un articol, cred eu documentat, din 2005, în Jurnalul Naţional, AICI. Foarte interesante sunt căile Domnului.


6 comentarii la „Hop şi eu cu Roşia Montana”

  1. Eşti sigur că sunt căile Domnului? Eu sincer mă îndoiesc.
    Mai curând cred că este un exemplu practic al unui principiu de bază, principiu care ar trebui să facă obiectul unor cercetări (penale): circuitul banilor în natură :))

  2. Sarmanul de el, detine doar jumatate dintr-o tara din africa, a fost arestat pentru posesie de droguri cu scopul de a le vinde, adica un ciubucar carea acum vrea sa foreze dupa aurul de la rosia montana

  3. voi de ce nu puteti face la fel de ce il judecati pe acest om care a facut afaceri si face legale e un om credincios care a facut biserici si manastiri din bani lui ia spuneti voi astia care scrieti tampenii ce milionar face si a facut biserici in romania penali ce sunteti.sa muriti de ciuda ca NUMELE FRANK TIMIS
    va fi si mai cunoscut cu anii in lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.