Jocuri pe calculator, jocuri pe Net, on-line games sau cum le-o mai zice…


Cred că au trecut cel puţin 7 ani de când nu am mai jucat un joc pe calculator cap-coadă. Recunosc că sunt muuult prea în urmă cu noutăţile. Tot văd reclame la jocuri on-line, aud tot mai mulţi oameni că se joacă pe Internet, în reţea, cu alte câteva sute de persoane din toată lumea.

Îmi aduc aminte primul meu „calculator” şi primul joc. Era o cutie neagră pe care o legam la un casetofon rusesc şi la televizorul alb-negru. Jocurile, două la număr, primite cu greu de la tatăl meu, le încărcam de pe o casetă. Aşteptam şi câte două ore până reuşeam să ne jucăm.

Apoi a venit rândul PC-ului adevărat. Un 486 aproape ultimul răcnet, cumpărat second-hand cu ajutorul unui anunţ în ziar. Eram în al nouălea cer. Singurii 3 vecini care aveau la vremea aia calculator erau posesorii mândrii a unor 286 sau 386 cu maxim 20 Mb. Eu aveam hardul de 40 de Mb. Era mult. Aveam chiar şi vreo două programe pe lângă Paint şi un joc.

Ca să jucăm în reţea (Formula 1 sau Bomber Man), ne deplasam cu tot cu calculator la unul dintre noi acasă şi ne petreceam toată ziua cu monitoarele unul în spatele celuilalt. Era ca la jocurile de cărţi… trebuia să fi atent să nu „tragă cu ochiul” pe monitorul tău.

A urmat isteria cu Quake pe la Internet Cafe-uri şi Warcraft jucate în reţea. Împuşcam tot ce prindeam în cale, distrugeam bazele tuturor. Făceam campionate de Warcraft şi eram indistructibil.

Acum, ultimul joc jucat a fost The Sims. On-line am mai jucat Charazay şi câteodată Cyberdunk. Jocuri ce-ţi răpsc cel mult o oră pe săptămână. Cam atât. Mi-e tare dor de nişte nopţi albe „în reţea”.

Voi? Ce jocuri aţi jucat? Ce mai jucaţi?


2 comentarii la „Jocuri pe calculator, jocuri pe Net, on-line games sau cum le-o mai zice…”

  1. Mie mi-a placut mult „Prince of Persia: The Forgotten Sands ” in materie de jocuri online. Este destul de complex si are o grafica acceptabila.

    Pe calculator inca mai am din jocurile copilariei, ca Mortal Kombat 4, Virtual Cop, Crazy Taxi sau Tarzat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.