Pasiunea pentru gust


N-a fost chiar foarte bine pentru mine că am mers la evenimentul Knorr cu nevasta. Şi-a regăsit iubirea de care nu a putut avea parte în ultimii ani, de când locuim împreună. Adică, înţeleg că te topeşti după el dar mi se pare puţin cam aşa să îţi recunoşti atracţia de faţă cu mine. Despre sosul de ciuperci e vorba. Ciuperci, auzi… urăsc ciupercile!

La Hilton am descoperit mâncăruri care mai de care dar fără carne cu prea puţină carne faţă de cât mă aşteptam. Sosuri peste tot (că doar despre asta era vorba, logic!), paste, salate şi câteva copănele rătăcite într-un colţ de masă. Doar mai apoi am văzut că cei de la Knorr au venit la Sibiu cu 4 promisiuni printre care şi grijă mai mare pentru mediu. În cazul ăsta, e de înţeles.

Dacă foamea te face iritabil, mai bine mănâncă şi fii plăcut. Sefer Hasidim

Deşi am nimerit într-o mare de specialişti, vreo 80 de bucătari din al nostru Sibiu şi restul judeţelor învecinate, am dat dovadă de tărie de caracter şi am acceptat să testez şi eu cele patru sosuri care de fapt au fost opt. Testele au fost oarbe, adică aveam în faţă patru feluri de sosuri Knorr (pentru carne de pasăre, pentru friptură, de ciuperci şi de brânză) puse lângă alte patru sosuri de acelaşi tip preparate „în casă”. Nimeni nu ştia care e care aşa că răspunsurile la chestionarul ce a trebuit să-l completăm au fost destul de dificile. Cel puţin pentru mine. Cum nu sunt eu specialist într-ale gătelilor, vă puteţi închipui uşor cum am răspuns la întrebări de genul „care are miros mai plăcut”, „care are un gust artificial” sau „care are un gust neutru”.

Ca să n-o lungesc prea mult, adaug faptul că bucătarii Rober Voicu şi Paul Pandele, alături de somelierul Bogdan Dumitrescu, au făcut o demonstraţie de preparare a sosurilor. În cel mai scurt timp posibil. Ce-a ieşit puteţi vedea în filmuleţul şi pozele de mai jos.

Acum că am deschis zăvorul uşii, aşteptăm de la Blogal Initiative şi alte campanii speciale pentru bloggerii sibieni.


Un comentariu la „Pasiunea pentru gust”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.