Biroul pentru Artă


În urmă cu vreo 3 luni am avut prima întâlnire cu Michele Viola, un italian simpatic, cu barba puţin grizonată şi cu un har al vorbirii aşa cum au toţi italineii pe care i-am cunoscut vreodată. Era la o masă micuţă, rotundă, împreună cu Răzvan. Şi el îl cunoscuse în aceeaşi zi, la recomandarea unor prieteni de-ai italianului nostru. Era obişnuit deja cu România şi cu Sibiu şi ne urmărea de ceva vreme aşa că pentru el a fost oarecum uşor să dea mâna cu noi.

Picaţi ca din cer, am dat uşor din cap şi am plecat fiecare spre casa lui, puţin nedumeriţi, neştiind exact care a fost scopul întâlnirii şi de ce a trebuit să facem cunoştinţă cu preşedintele Asociaţiei ProArte din Roma şi expert al Guvernului Italiei pe probleme de cultură. Cuvintele serii au fost Biroul pentru Artă şi iată că astăzi asociaţia sibiana AIOS (Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu) a semnat parteneriatul pentru a reprezenta România în reţeaua internaţională Branch for Art iar eu am acceptat să coordonez proiectul la nivel naţional.

Biroul pentru Artă îşi propune să vină în ajutorul operatorilor culturali cu experienţa şi know-how-ul internaţional şi să ajute tinerii să pregătească proiecte culturale, să primească finanţare şi să le implementeze. Pe termen scurt şi mediu, vreau să deschidem filiale (ce vor funcţiona de sine stătător) în mai multe oraşe din România.

Nu cer nimic, doar mă laud. 😀


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.