Bucătăria 1/1: Paste cu sos de roșii cherry & plăcintă cu aluat nisipos


Paste cu sos de roșii cherry:
Pastele făinoase au fost văzute în ultimul timp ca o amenințare pentru siluetă! Acest lucru este parțial adevărat. Totul depinde de cum le preparăm, cu ce le combinăm și cantitatea pe care o devorăm. Datorită faptului că au un aport ridicat de carbohidrați și calorii puține sunt foarte apreciate de sportivii de anduranță.
Ideal ar fi să evităm să le combinăm cu carne și să nu facem exces de brânză! Noi am preparat o rețetă simplă unde ingredientul principal, dincolo de paste, sunt roșiile cherry.

Ingredientele de care aveţi nevoie:

  • o caserolă de roşii cherry, așa cum se găseşte în supermarket-uri
  • o ceapă mare
  • 4-5 căţei de usturoi
  • frunze proaspete de busuioc
  • 200 g sos tomat
  • brânză pentru ras
  • ulei de măsline (pentru că e mult mai sănătos de folosit la gătit)
  • Cum se prepară descoperiţi pe Fusion Cooking.

Plăcintă cu aluat nisipos:

Chiar dacă nu au apărut încă fructele prin piețe, sigur mai gasim câteva prin compoturi și alte licori a căror denumire se termină în „ată”: vișinată, zmeurată, afinată, etc. Pe lângă fructele respective o să mai aveți nevoie de brânză de vaci, ouă, smântână și ceva condimente.
„Nisipul” îl obțineți din făină, sare, unt și apă rece . Exact cum îl puteţi face, găsiţi aici. Spor la plămădit.

Poftă bună!


2 comentarii la „Bucătăria 1/1: Paste cu sos de roșii cherry & plăcintă cu aluat nisipos”

  1. Pastele astea par asa mai fresh, mai light am sa incerc si eu asa. Eu deobicei ma chinuiam sa pun cat mai multe in paste si carne si branza din abundenta mda.
    Mersi de idee si esti tot mai priceput mai Tudore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.