Ce cer eu ieşind în stradă:


Aseară am fost pentru prima oară în viaţa mea la un protest în calitate de protestatar. Sunt încă timid, nu am strigat sloganuri şi nu am fluturat steaguri sau pancarte dar, cu toate astea, sunt mulţumit de mine. Şi nu pentru că a demisionat Ponta. Şi nici pentru că vin alţi oameni la conducere nu sunt mulţumit. Sunt mulţumimt DE MINE. Sunt mulţumit de faptul că am făcut partea dintre cei 3-4000 de oameni ce au avut curajul să iasă în stradă la Sibiu pentru a spune că nu un personaj ne deranjează, nu de un partid politic ne-am săturat ci pur şi simplu vrem să se schimbe ceva!

Eu am ieşit în stradă pentru că:

  • vreau un nou val de funcţionari publici – boala angajaţilor la stat este atât de contagioasă încât singura soluţie pentru a o trata este stârpirea tuturor celor ce şed zilnic pe un scăunel ştiind că nimeni şi nimic nu îi poate da afară. Cunosc funcţionari corupţi, cunosc oameni care trăiesc de o viaţă din banul public deşi sunt total ineficienţi, cunosc oameni care se simt atât de înfipţi în scaunul în care au fost puşi încât îşi permit orice, ştiind că nimeni nu îi poate clinţi de acolo, nici măcar şefii lor direcţi. Vreau să fie toţi daţi afară! Fiecare picătură de funcţionar public să fie stârpită.
  • vreau ca sistemul de sănătate să fie reconstruit de la zero – atunci când eşti obligat să cotizezi lună de lună pentru asigurările de sănătate ai aşteptări. Îmi doresc să nu trebuiască să aştept patru ore la urgenţe până să mă întrebe cineva de sănătate, mă aştept ca doctorul să nu fie obligat să îmi ceară şpagă pentru a se putea întreţine de pe o zi pe alta, mă aştept ca spitalele să nu fie un focar de infecţie. Mă aştept ca atunci când am nevoie de ajutor, să fiu tratat corect şi la timp.
  • vreau un nou sistem de educaţie – suntem o ţară de absolvenţi de facultate unde toţi habarniştii se cred ingineri iar cei capabili lucrează la McDonald’s. Nu mai contează experienţa, acum se caută tupeul. Tupeul de a aduce un client nou, tupeul de a fraieri o băbuţă pe stradă care să aducă bani în firmă. Educaţia lipseşte în totalitate din şcoli iar orele de educaţie civică sunt înlocuite chiar şi la Liceele de Artă de chimie ori fizică, materii neimportante în domeniul ăsta. Vreau şcoli de meserii, vreau meşteri, vreau ca atunci când am nevoie de un constructor sau un tâmplar să am de unde alege. Vreau ca de mici să fim învăţaţi de ce este important ca fiecare să îşi facă propria meserie cât mai bine. Nu cu toţii trebuie să fim corporatişti la cravată şi nici nu trebuie ca toţi să ştim să ne reparăm singuri maşinile.
  • VREAU RESPECT!

Patru cerinţe am. Doar atât. Şi pentru a le cere voi ieşi în stradă şi astăzi. Nu pentru a schimba politicienii ci pentru a ne schimba noi, cu toţii.

Asa multi sibieni in strada nu am vazut niciodata. Si astia nu sunt toti! #colectiv #sibiu

Posted by Tudor St. Popa on Wednesday, November 4, 2015


4 comentarii la „Ce cer eu ieşind în stradă:”

  1. Tocmai a patra cerinta conteaza. Daca politicienii, functionarii publici, medicii, profesorii ne-ar respecta s-ar rezolva toate. Dar, functionarii publici asteapta sa-ti rezolvi singur problemele ei doar sa arhiveze hartii. Pe medici ii inteleg intr-un fel: nu se pot implica emotional si sunt prea obisnuiti cu suferinta altuia. Dar, daca ar fi respect fata de pacient, s-ar comporta cu totul altfel. Nu mi-ar spune in spitalul public sa ma duc la el la cabinetul privat si, atunci cand ma duc programat pentru o anumita ora, sa astept doua ore sa ma primeasca in cabinet. Profesorii, din pacate, marea lor majoritate cred, nu-si mai respecta menirea. Toate nemultumirile lor se reduc la salarii. Nu i-am auzit discutand despre educatie, despre manualele depasite si ca informatie si ca metoda de invatare, etc. Si, atata timp cat noi nu intelegem ca politicianul, functionarul public si altii trebuie sa ne serveasca EI pe NOI si nu invers si nu le cerem asta zilnic, nu se va schimba nimic.

  2. Nu toti din strada sunt ce vor sa para ca sunt. Multi membrii de partid care o dau cotita acum dar asa cu jumatate de gura ca poate nu iasa pasenta asta si sa se poata intoarce inapoi in sanul partidului ca si cum gura nu le miroase. Vedeti pe cine primiti de partea dvs. Multi care acum ling in cur pe Cindrea si alti PSD-isti sunt in piata sa vada cine e acolo. Se dau democrati mari dar nu sunt decat niste lingai. Vor sa acapareze si aceasta revolutie. Atentie mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.