Cum nenoroceşti vânzătorii de baze de date


Sau cum să nu mai primesti spam pe mail?

Se vând baze de date cu adrese de mail, de ce să nu recunoaştem? De cele mai multe ori oamenii nu-şi bat capul s-o facă dar unii câştigă bani din asta. Eu mă gândesc că nu are rost să mă chinui să strâng 1000 de adrese de mail (chiar dacă nu e aşa de greu să o fac) care nu mă vor ajuta prea mult pe viitor în special că acele adrese strânse sunt de la bun început destinate spamurilor. Oamenii nu-şi prea dau adresele de mail personale pe forumuri sau în chestionarele cu strângerea de semnături pentru salvarea maimuţelor albe. Dar cu toate astea mi-ar plăcea să ştiu de unde au adresa mea de mail nesimţiţii ce mă inundă cu promoţii la camere şi microfoane spion.

Aşa că Pancu mi-a oferit soluţia să-i nenorocesc pe cei ce îmi vând adresa de mail în stânga şi în dreapta. Sau cel puţin să-i descopăr pe cei din cauza cărora primesc zilnic spamuri… că după aia găsesc eu o soluţie să-i fac de cacao.

Soluţia e testată de mine deci merge şi e sigură:

Dacă vrei să te înscrii pe un forum sau pe un site cu o adresă de mail de genul nume@gmail.com pune pur şi simplu după nume un +adresaforum.

Exemplu:

Adresa mea de mail e tudor@gmail.com şi mă înscriu pe cemerita.ro, atunci pun în câmpul adresei de mail cerute pentru înscriere tudor+cemerita@gmail.com. Adresa e valabilă şi vei primi înştiinţările in inbox-ul tău normal dar atunci când se va vinde adresa ta de mail altora pentru a fi folosită în spam, tu vei primi mailurile cu tudor+cemerita@gmail.com.
Atunci vei ştii sigur de unde a plecat totul.

Bonus:

Orice adresa de mail de genul numeprenume@gmail.com e funcţională oricâte puncte pui. Ea poate fi folosită şi ca nume.prenume@gmail.com, nu.me.pre.nume@gmail.com etc.


2 comentarii la „Cum nenoroceşti vânzătorii de baze de date”

  1. Nu merge tot timpul chestia asta. Multe servicii nu permit utilizarea adreselor de email care au un plus ca semn în componentă. E o chestie super uşor de făcut. Dacă vrei sa faci ceva mişto, iti pui adrese de genul facebook@domeniultaupersonal sau yahoo@domeniultaupersonal şi foloseşti un autoforwarder pe acel domeniu. Mai greu de depistat de un script automat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.