Nu vă căsătoriţi


Perioada astă a sărbătorilor mă pune întotdeauna pe gânduri. Nu spun că nu are nici o legătură faptul că eu m-am logodit de revelion, pentru că viaţa putea decurge într-un alt fel, dar cu siguranţă acela a fost momentul din care nu am mai oferit fericire.

Problema nu este doar la mine. Am discutat şi cu alte cupluri şi majoritatea au aceeaşi problemă – căsătoria. Înainte de căsătorie ne bucuram la fiecare sărbătoare de cadouri, acum trecem prin ele ca doi popândăi neinteresaţi de a deschide pachetul ăla mare de sub bradul împodobit. Cadourile s-au transformat într-o floare din ani în paşti sau în a-i permite soţiei câte-un sacou scump, o mai multe geanţi sau o pereche mai multe perechi de pantofi.

Lame!


19 comentarii la „Nu vă căsătoriţi”

 1. Depinde foarte mult de cupluri.Eu cunosc tineri căsătoriţi care îşi fac tot felul de surprize mici. Dar ştiu că majoritatea cad în plasa comodităţii.

 2. Plus ca ai alte asteptari. Lucruri care ti se pareau inainte frumoase si pe care le apreciai, acum ti se par cuvenite si nu te mai bucuri de ele.

  Ca asa e firea omului :-S

 3. Ete na, cred că pur și simplu intervin problemele și cu fiecare an gradul de ocupare a timpului altfel destinat fericirii reciproce este tot mai mare…

 4. Poate pentru ca acela era scopul.Sa arati persoanei respective ca esti material bun, ca poti sa ai grija de ea, de ceea ce vrea, asadar casatoria cu tine ar fi o decizie foarte buna.Odata ce ai ajuns acolo… nu mai ai aceeasi motivatie.Nu sunt ( nu am de gand sa ajung) casatorit, deci am aruncat o simpla teorie.Dar in general asta ne tine motivati, sa ne tot dorim chestii..Asa ca lucreaza ca sa o convingi ca meriti la fel de mult sa fii cu ea pana la nunta de argint:)).Din nou : e o simpla teorie.

 5. interesanta marturisire si, si mai interesanta legatura dintre casatorie si acel joie de vivre. eu cred ca lipsa entuziasmului si plafonarea trairilor nu are legatura cu faptul de a fi casatorit sau nu, ci cu alte lucruri mult mai subtile care tin de sinele nostru, pe care nu le investigam 🙂

 6. mda, insa bucuria Craciunului si semnificatia lui nu stau in schimbul/oferirea de cadouri…

 7. Si ce te opreste sa reincepi sa oferi fericire? Imi dau si eu cu presupusul, dar cred ca doi oameni care au ajuns sa se logodeasca si/sau casatoreasca, se cunosc suficient de bine ca sa stie ce gesturi il fac pe celalalt fericit.
  Poate problema nu e cadoul, ci persoana care il face…

 8. Parerea mea de nemaritata e ca un act nu te schimba, dar daca e asa … cred k nu mai vreau sa ma marit 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.