Oraşul copiilor


Sunt mândru că sunt preşedintele asociaţiei care a implementat şi a dus la bun sfârşit şi ce-a de a 4-a ediţie a proiectului „Sibiu, oraşul copiilor„. Până mai ieri nu am făcut mai mult decât să susţin de la depărtare proiectul. Ieri însă am înmânat Trofeul oraşului Sibiu unor copii care m-au pus puţin pe gânduri şi m-au convins că pe viitor e cazul să îmi îndrept privirea puţin mai mult şi spre ei (şi cu siguranţă spre toamnă voi încerca să încep unele proiecte destinate copiilor).

Până nu-i vezi pe copiii ăştia cât de fericiţi sunt concurând într-un astfel de concurs, până nu afli că ştiu poate mai multe informaţii istorice şi despre oraş decât tine (ia să vă văd, oare voi ştiţi pe de rost toate statuile din parcul Astra?), până când nu vezi cu ochii tăi cât de competitivi sunt şi cât de mult îşi susţin colegii, nu-ţi dai seama din doar câteva poze cât de frumos şi important este un proiect ca „Sibiu, oraşul copiilor”.

Un proiect complex, desfăşurat în mai multe etape în urma cărora elevii de clasele III-IV învaţă puţină istorie despre oraşul în care trăiesc, desenează şi compun poezii, la fiecare astfel de etapă existând la sfârşitul proiectului un podium şi nişte câştigători.

Deja copiii au ajuns să se cunoască bine între ei şi competiţia nu se duce doar cu fata blondă de la Regina Maria sau cu băiatul grăsuţ dintr-a III-a, lupta se duce şi cu propria persoană pentru că fiecare elev se împinge singur de la spate pentru a deveni mai bun de la an la an astfel încât să ajungă să câştige şi el un premiu. O fată spunea ieri că e mândră că anul ăsta a primit doar premiul II la concursul de cultură generală (primul loc lăsându-l unei colege de clasă) pentru că acum are întreaga colecţia de diplome: locul I, locul II şi locul III 🙂 Păi cum să nu-i îndrăgeşti?

Felicitări Răzvan pentru ce-ai reuşit să faci.


4 comentarii la „Oraşul copiilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.