Am fost cu Mocănița în Maramureș și ar trebui să mergeți și voi.


La două ore de Baia Mare, într-o localitate cu 15.000 de suflete, imediat după răsăritul soarelui drumurile încep să fie aglomerate cu oameni ce-i auzi vorbind în diverse limbi. Adunați de prin toate colțurile țării și ale lumii, cu toții au fost atrași de povestea mocăniței ce te plimbă pe calea ferată forestieră mai bine de 20 de km dus și încă 20 întors. Traseul este unul ce te îmbie la visare, de-a lungul râului ce și-a făcut loc printre munți. Puțin cam lung, dacă e să mă întrebați pe mine, dar tocmai bun pentru un somn adânc de-o oră, la căldura sobei din vagonul cu băncuțe de lemn.

Două ore dus, o oră jumătate pauză în stația Paltin, acolo unde este amenajat loc de popas, cu mese și bănci unde poți mânca diverse prăjeli ce se pot cumpăra de aici, un mic muzeu și toaletă nou amenajată, apoi alte două ore cu mocănița pe drumul înapoi. La Paltin este amenajată și o platformă în apropiere, acolo de unde se poate vedea o panoramă ce eu unul am ratat-o pentru că nu am știut de ea 🙂

Atunci când ajungeți în Maramureș, rezervați-vă o zi întreagă pentru mocănița ce pleacă de la Vișeu de Sus, având nevoie cam de zece ore pentru toată aventura asta. Cu 62 lei/persoană și încă 17-20 de lei pentru o porție de mâncare în timpul popasului, tocmai v-ați rezervat o amintire pe viață.

Biletele se pot cumpăra de aici: www.cffviseu.com

Mai multe poze:

 


4 comentarii la „Am fost cu Mocănița în Maramureș și ar trebui să mergeți și voi.”

  1. A fost cea mai plictisitoare plimbare turistica pe care am facut-o in viata mea. Peisajul nu e deosebit (vale relativ inchisa), la destinatie n-ai nimic de facut… apoi alte doua ore incet la vale. Plictisitor pana la lacrimi, numai ca sa stai intr-un tren istoric cu o denumire f sugestiva: mocanita mai bine urc la paltinis cu tursibul.

    1. daca poti dormi pe bancile alea incomode. Eu le zic tuturor ca nu merita pierduta o zi in Maramu pt mocanita, exceptia fiind cazurile cand ai copii de varsta medie, dar cred ca si pt ei e plictisitor dupa primele 30’

    2. copilul din vagonul meu a rostit cuvintele “m-am plictisit” doar la intoarcere. Posibil frigul sa ii fi inghetat trairile :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.