3 femei şi 3 bărbaţi pro şi contra limo-berea Ciuc Radler


Azi m-am plimbat preţ de câteva ore prin oraş cu o sticlă de bere Ciuc Natur Radler şi am împărţit-o cu cei pe care i-am întâlnit în drumul meu. La un moment-dat eram pe o bancă într-un părculeţ cu paharul de bere după mine. Dacă mă întreba de sănătate vreun poliţai aveam deja pregătit răspunsul: e limonadă, nu bere.

Ciuc Radler are 63% limonadă adevărată, restul bere şi 1,9% alcool. Citind povestea Radle-urilor mi-am dat seama de ce cei de la Ciuc mi-au trimis-o: e pentru biciclişti 🙂 Sau cel puţin aşa a fost inventată. Cică se dă un proprietar de tavernă de lângă Munich ce şi-a construit după Al Doilea Război Mondial o pistă de biciclete ce se întindea, prin pădure, din oraş până la taverna lui. Undeva prin iunie 1922 au ajuns la el 13,000 de biciclişti însetaţi iar Herr Kugler, berarul nostru, neavând atâta bere pentru toţi a combinat limonada cu berea ce-o avea, cu un raport 50/50. S-a scos în faţa bicicliştilor spunându-le că are grijă de ei să ajungă întregi acasă şi fără incidente.

Dacă voi încă nu aţi gustat-o, vedeţi mai jos ce-au zis oamenii, care a fost reacţia lor după ce au gustat-o şi care e părerea mea despre limo-berea de la Ciuc:


8 comentarii la „3 femei şi 3 bărbaţi pro şi contra limo-berea Ciuc Radler”

  1. Am baut destul de multa bere iraniana de asemenea (fara alcool) cu tot soiul de gusturi de fructe – lamaie, portocala, etc, etc. Cea mai buna era cea cu rodii 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.