Călătoare în lume – Islanda, cireaşa de pe tortul Europei.


Zece zile uimitoare, nici una aidoma alteia, se adună, marţi, 5 iunie, ora 20:00, la TeaSpot Cafe Sibiu (str. Tibunei 33) într-o poveste cu gheaţă şi despre foc, alături de Liliana Oprişan, o blogăreaţă călătoare, care scrie consecvent pe Plăcerea de a călători.

Islanda a fost o experienţă transformatoare. A fost însă câte puţin din toate şi mult mai mult decât m-aş fi aşteptat să fie vreodată.

Islanda nu poate fi imaginată altfel decât solitară până în adâncuri, sălbatică şi virgină, inabordabilă, dar atrăgătoare, nestăpânită, dar şi blândă, caldă în felul ei, furioasă uneori, emoţionată alteori, solicitantă mereu, obositoare puţin. Islanda se cere absorbită pe îndelete. Islanda îţi dă, dar îţi şi cere. Islanda te cere. Islanda nu îţi lasă opţiuni. Islanda te trece şi te petrece. Islanda te duce, te poartă. Islanda nu doreşte jumătăţi de măsură. Islanda te vrea întreg, cu totul. Islanda e o femeie ce vrea să fie prima donna.

Oare magnetismul polilor pământului exercită o asemenea forţă de atracţie, de simţi că te uneşti cu pământul şi cerul, cu iadul şi raiul deopotrivă, de fapt cu întreg universul. Acolo, sus şi departe, simţi cu adevărat ce părticică mică şi infinitezimală eşti. Una mică mică de tot, o fărâmă din tot ceea ce este lumea. Simţi că ai apărut din haos şi că va veni cândva vremea să te reîntorci în haos. Simţi cât e de preţios timpul acesta finit şi scurt, numit prescurtat viaţă. Îţi este dat ţie, ca un dar preţios să te bucuri de tot ceea ce ţi se dă.

Într-un singur cuvânt, Islanda e o oglindă. Te obligă să-ţi asculţi gândurile.

Evenimentul Călător în lume este organizat lunar de către AIOS (Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu) şi are ca scop descoperirea de noi destinaţii de vacanţă şi culturi, la el fiind aşteptaţi toţi pasionaţii de călătorii şi turism dar şi cei ce viseaza ca într-o zi să trăiască pe propria piele aventurile invitaţilor. Intrarea este liberă.


3 comentarii la „Călătoare în lume – Islanda, cireaşa de pe tortul Europei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.