Sibiu, The Best City To Visit.


Mă ştiţi mândru că sunt sibian aşa că nu cred că va fi o uimire pentru nimeni că anul ăsta vreau ca Sibiu să fie declarat cel mai vizitabil recomandat oraş din lume pentru a fi vizitat în 2013.

Votează Sibiu: Finala!

Sibiu 81.45% (2,630 votes) vs. Bucharest 18.55% (599 votes)

Final Four – Sibiu 93.48% (5,492 votes) vs. Buenos Aires, Argentina 6.52% (383 votes)

Elite 8 – Sibiu 86.49% (512 votes) vs Dublin, Ireland 13.51% (80 votes)

Runda doi – Sibiu, Romania 86.43% (535 votes) vs. Barcelona, Spain 13.57% (84 votes)

Runda trei – Sibiu – 92.33% (349 votes) vs. Florence, Italy – 7.67% (29 votes)

Runda patru – Sibiu – 91.76% (401 votes) vs. Paris – 8.24% (36 votes)

Anil Polat, unul dintre cei mai tari bloggeri de travel în limba engleză, vizitează în fiecare an cel mai atractiv oraş desemnat în urma voturilor cititorilor lui. Nu ar fi rău ca după Sydney (2009), Zermatt (2010), Porto (2011) şi Sarajevo (2012) să vină rândul unui oraş din România. Şi acela să fie Sibiu. Şi nu cred că va fi imposibil având în vedere că în prima rundă de vot oraşul Sibiu a eliminat Shanghai, concursul realizându-se după principiul eliminării. Astfel, săptămâna asta ne întrecem cu minunata Barcelona (dar pe care o vom bate!) urmând ca în fiecare săptămână să ducem o nouă luptă de vot cu un nou oraş din lumea asta largă.

Tricou I like Sibiu

Dacă concursul s-ar termina acum, Sibiu ar fi pe locul doi primul loc în topul celor 128 de oraşe din întreaga lumea ce acum sunt în concurs deci şansele să ajungem cât mai departe sunt reale.

Pentru a vota Sibiu cel mai bun oraş pentru a fi vizitat în 2013, mergi la pagina concursului de pe foxnomad.com (sau direct la vot: Finala!).

Ce ziceţi, merită Sibiu să fie declarat în 2013 cel mai bun oraş pentru a fi vizitat în 2013?

P.S. Mersi Imperator pentru pont şi mulţumesc lui Adrian că a propus Sibiu pentru a intra în întrecere. 


34 de comentarii la „Sibiu, The Best City To Visit.”

 1. am vizitat sibiul de craciun, super centrul orasului. dar…totusi, daca nu aveam un amic acolo care sa ne arate cat de cat…n-am fi gasit nimic de vizitat…

 2. Multumesc, Tudor.
  Cred ca Sibiul are toate sansele sa treaca cel putin si de runda a doua – si asta daca judecam numai dupa numarul de voturi pe care il are in acest moment. Asa ca haideti sa votam pana luni, 11 martie (6pm US EST) si sa ajutam Sibiul sa treaca in runda urmatoare.
  Nu uitati ca si Bucurestiul – orasul meu, de data asta 🙂 – este in concurs si are momentan un avantaj zdrobitor fata de oponentul direct, Aswan: 88% vs. 12%. Asadar, votati si Bucuresti!

  Toate bune!

  1. Da, da. In momentul in care scriam articolul Sibiu avea 80 voturi si Bucuresti 79 – intr-adevar, noi concuram impotriva la Barcelona care are mai multe voturi decat contracandidatul Bucurestiului dar am ajuns si noi la 80%+ 🙂

 3. Sibiu, Romania – (Adrian) 82.25% (139 votes) vs 30 pentru Barcelona.

  Am pus la bookmarks pagina pana se termina concursul 😛

 4. Trebuie sa ne mobilizam si in turul urmator cand se pare ca Bucurestiul va infrunta Roma, iar Sibiul Florenta… A picat super: Romania vs. italia, capitalele intre ele si Florenta vs. Florenta Romaniei 🙂

 5. Ma bucur foarte mult sa vad ca orasele noastre s-au detasat deja in castigatoarele acestei runde.

  Pentru propunerea mea in acest concurs (Sibiu) am creat un hashtag (#SibiuForBestCity2013) si va propun sa il folosim (alaturi de hashtag-ul oficial al competitiei, #bestcity2013) pentru a promova Sibiul atat pana la finalul acestei etape, cat si in etapele urmatoare.
  Cred ca e timpul ca un oras romanesc sa beneficieze de pe urma unei astfel de campanii asa cum s-a intamplat in anii trecuti cu orase precum Sydney, Zermatt, Porto sau Sarajevo, care au castigat aceasta competitie, si sunt convins ca Sibiul are toate sansele sa o faca de data aceasta.

  Propunerea mea este sa postam cat mai multe articole, imagini, stiri etc despre Sibiu folosind hashtag-urile #SibiuForBestCity2013 si #bestcity2013, si sa sustinem Sibiul si in etapele urmatoare, votand aici: http://foxnomad.com/category/site-news/contests/

  Go Sibiu!

 6. Si daca batem si Florenta (si pare cert), Sibiu va avea de infruntat Parisul :))) Dar pana atunci, hai sa votam in turul asta si apoi ne mai batem capul cu urmatorul 🙂 Votati si Bucurestiul sa elimine Roma 🙂

 7. Stam foarte bine in sferturile de finala (Elite 8): Sibiu 459 – Dublin 65 (la ora Romaniei 16:10).
  Mai sunt cateva ore pana la inchiderea acestei runde (mergeti si votati, va rog, daca nu ati facut-o deja 🙂 ) si se pare ca vom ajunge in semifinala unde, cel mai probabil, vom intalni Buenos Aires.

 8. Tudor, eu nu-i uit niciodata pe cei care ma ajuta.
  Dar ca sa nu stricam de tot surpriza, am sa spun doar atat: dupe ce vom vedea competitia incheiata cu Sibiul pe locul I, imi voi aminti de fiecare blogger care s-a implicat activ si mi-a dat o mana de ajutor in aceasta campanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.