Trei clădiri locuite în Sibiu.


Am spus de mai multe ori până acum că prefer în multe cazuri să nu fie locuite clădirile istorice decât să fie locuite de cine nu trebuie. Stau şi eu într-o astfel de casă şi îmi dau seama că atunci când există mai mulţi proprietari nu se poate ajunge (întotdeauna) la o înţelegere care să fie spre binele clădirii astfel că şi la mine în curte văd uşi de PVC, zugrăveli diferite la apartamente, ferestre modificate spre stradă.

Ca o continuare a articolului de săptămâna trecută (trei clădiri părăsite în Sibiu pe care vi-l recomand), astăzi prezint trei clădiri locuite în Sibiu:

Clădirea de pe str. Martin Hochmeister nr. 2A este poziţionată într-o zonă excelentă (se află aici) şi ar fi arătat excepţional dacă proprietarii nu ar fi făcut modernizări după bunul plac. Astfel încât acum avem jumătate de casă tapetată cu termoizolaţie cărămizie iar tâmplăria de pe faţada principală a fost înlocuită neglijent cu PVC ordinar.

_Martin Hochmeister

Clădirea de pe str. Hegel nr. 13 (se află aici) este chinuită de către proprietari. Elementele decorative de pe faţadă au fost acoperite parţial de izolaţia exterioară la care se lucrează şi în timp ce scriu eu articolul ăsta. Peste o săptămână clădirea poate avea un cu totul alt aspect mai ales că, la fel ca în majoritatea cazurilor, tâmplăria originală de lemn a fost înlocuită cu plastic alb, modificâd total aspectul faţadei. Am pozat şi alte detalii interesante precum piatra de râu cu care este pavată curtea, gardul de fier decorat, plăcuţele de metal istorice de pe casă… nu de alta dar posibil să nu le mai vedem în viitorul apropiat.

_Noica

Corpuri de clădire şi grajdurile fostei Şcoali Militare de Călărie Cezaro Crăiască sunt acum locuite de asistaţi sociali care au făcut ravagii clădirilor (se află aici). Mizeria şi dărăpănăturile sunt bine ascunse de catedrala  de pe str. Constituţiei dar asta pe mine nu mă încălzeşte cu nimic. Fostele grajduri (ce cu uşurinţă ar fi putut fi clasate ca monument istoric) arată acum ca în pozele de mai jos.

_Constitutiei (2)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.