Bucătăria 1/1: Pui cu lapte de cocos & prăjitură cu coji de mandarine caramelizată



Pui cu lapte de cocos

Cuba e una dintre destinațiile de vacanță la care foarte mulți visăm. Soare, plajă, palmieri, trabucuri, fete frumoase, bărbați arătoși etc. Dacă ne e mai greu (unora dintre noi) să ajungem acolo fizic, cel puțin din punct de vedere culinar să ne facem o idee despre ce și cum. Puiul cu lapte de cocos este o rețetă tradițională în zona caribelor.

Ca și ingrediente avem nevoie de:

  • Pui
  • Lapte de cocos
  • Ardei gras, ceapă și usturoi

Dacă ajungeți în Cuba, întrebați-l pe Fidel dacă e ok rețeta asta.

Prăjitură cu coji de mandarine caramelizată

Dar poate foarte ușor fi cu coji de portocale, clementine sau chiar lămâi. E un desert care merge de minune după puiul de mai sus și are avantajul că putem folosi la maxim fructele cumpărate!

  • 11 mandarine/portocale/clementine
  • 4 ouă
  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • ghimbir ras după gust
  • pentru caramel: 3-4 linguri de zahăr pline bine

Reţeta mai pe larg o găsiţi pe Fusion Cooking.

Poftă bună!


3 comentarii la „Bucătăria 1/1: Pui cu lapte de cocos & prăjitură cu coji de mandarine caramelizată”

Dă-i un răspuns lui Ema Gabriela Rasoi Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.