Căsnicia te învaţă…


Când eram mic mă tot întrebam cum naiba de vorbeşti cu tatăl meu şi după 10 minute de dat din gură îţi dai seama că el nu a auzit nimic din ce-ai spus. Era absent total. Pe altă planetă. Nici nu îţi simţea prezenţa. Creierul lui putea pune fără probleme pe mute frecvenţa vocii tale.

De când m-am căsătorit am descoperit şi eu cum se face.


13 comentarii la „Căsnicia te învaţă…”

  1. Ai belit schnitzel-u, manci nutret azi Gigi, si te-ai mai dat si de gol, astea nu se zic BRE:))). Eu am aflat secretu’ si far de nevasta. Asa-mi mai toraie cumnatu-meo la debla de ale lui, da’ el le vorbeste, el le aude. Io-s pus si pe pilot automat: Mda, ihi, ie, poi cam asa ceva! :))) Oare s-o prins:-?.

  2. me 🙂 acum trecand peste relatia cu persoana respectiva, uneori e bine sa nu te incarci cu problemele acesteia, dar sa-i oferi posibilitatea de a se descarca

  3. Problema e in felul urmator: nu e vorba de rea vointa sau ca interlocutorul nu merita bagat in seama. Totul tine de concentrare. Atunci cand ai de facut (gandit) ceva si auzi tot ce se intampla si se vorbeste in jurul tau nu mai faci nimic. Cand eram in scoala locuiam impreuna cu fratele meu si doi veri. Toti trei erau la liceul de muzica. In fiecare zi studiau la instrument 3-4 ore(studiul nu inseamna melodie).Fiecare in cate o camera.Eu, in mijloc, ii auzeam pe toti trei.Credeti ca va puteti imagina ce galagie si ce sunete amestecate se auzeau?Eu cred ca nu.Eu pictam sau invatam (mai rar invatam).Daca credeti ca atunci cand pictezi nu gandesti si nu iti pui probleme(estetice si mai mult sau mai putin filozofice)va inselati.Acelasi lucru se intampla atunci cand inveti.Daca auzi tot ce se intampla in jurul tau ai incurcat-o.Inveti in trei zile ceea ce ai putea invata in 30 de minute.Da, e frustrant pentru celalalt cand „vorbeste cu peretii”dar uneori e frustrant si pentru tine.Iti dai seama (auzi)ca ti s-a spus ceva dar nu sti ce si nu intotdeauna ti se repeta.De multe ori imi dau seama ca suna telefonul doar dupa ce suna de 2-3 ori.Este exact ca in situatia cand e dimineata,aproape de trezire si suna telefonul.Prima data visezi ca suna telefonul (sau altceva)si abia apoi te trezesti si iti dai seama ca nu e vis.Si multe altele.Oricum eu cred ca e mai bine ca cineva sa se poata concentra pe ceea ce face si sa nu fie deranjat de ce se intampla in jurul sau.Ca la mine,poate,e putin exagerat…e alta poveste.Deci, repet: nu e vorba ca NU VREI sa-l asculti pe cel de langa tine.Tu ai legat acest lucru de casatorie.Uneori poate ca intradevar te mai „inchizi in carapace” pentru a te putea concentra la treburile tale dar nu are legatura stricta cu Diana.Decat poate daca iti spune sa duci gunoiul.

  4. presimt ca acum se supara si tata pe mine (adica @silviu)
    cand imi spune sa duc gunoiul o aud… atunci pur si simplu ma prefac ca nu sunt atent 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.