Mi-am luat suport auto pentru telefon și îți recomand să o faci și tu.

Anul trecut mi-am șifonat puțin mașina uitându-mă la telefon (în ambuteiaj, să fie clar). Nu vorbesc de obicei la telefon atunci când conduc dar, nu ai ce face, de fiecare dată când sună tind să mă uit să văd dacă este cineva cu o urgență sau pot să îi trimit un sms predefinit că nu pot răspunde. Iar prin București, mai ales, fără GPS-ul de pe telefon sunt pierdut. Da, vorbesc de noi, ăștia mai săraci, ce nu avem mașină cu bluetooth și bord plin de ecrane ce îți arată tot ce se întâmplă în telefonul tău.

Decât să mai risc vreo amendă sau să plătesc 600 lei reparațiile mașinii, mi-am luat un suport auto cu magnet pentru telefon. Simplu, eficient, 25 lei, găsit aruncat pe un raft la Kaufland, printre alte produse ce păreau rătăcite. Probabil nevrute de nimeni. Mi-am ușurat viața cu un suport inventat de pe vremea vikingilor dar, nu știu de ce, evitat de mine până acum. Ba da, știu de ce l-am evitat – pentru că trebuie să lipești pe spatele telefonului o bulină metalică ce nu e chiar cea mai estetică din lume.

Tot ce sper în momentul ăsta e să nu îmi uit vreodată telefonul lipit de bord în vreo parcare. Că am mai pățit-o să îmi fie spartă mașina în plin centrul Sibiului. Și nu cred că am vrea să mi se întâmple din nou asta…

Pentru călătorii: mouse cu keypad

M-am jucat zilele trecute cu un mouse decapotabil ce are şi keypad. Interesantă ideea, cred că e super folositor atunci când lucrezi pe un laptop. Decât să mă chinui cu tastatura de pe laptop (fără keypad), mai repede aş accepta plasticul puţin ieftin de pe mouse-ul ăsta.

L-am văzut la Kaufland (reducere ̴80% de pe la 100 lei), în rest nu am văzut în România distribuitori. Ce am găsit asemănător este ciudăţenia asta de mouse cu tastatură. Care, oricum, are alte funcţii.

mouse cu keypad_01 mouse cu keypad_02 mouse cu keypad_03

Travel gadget: acumulator extern Momax iPower S2

Pentru că şi eu călătoresc mult şi (mai ales) mă dau foarte mult pe Facebook şi Twitter atunci când sunt prin oraş, mi-am cumpărat o minunăţie de acumulator extern care are menirea de a mă scoate din rahat de fiecare dată când îmi bip-ăie telefonul a baterie descărcată. Îl am deja de o lună şi l-am testat îndeajuns încât să-mi dau seama ce-i poartă pielea bateria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jucăria se numeşte Momax iPower S2 şi special l-am ales pentru că are 5600 mAh (o baterie normală de telefon încărcată full are 2100-2400 mAh). Eu mi-am încărcat telefonul cu acumulatorul extern de 2 ori şi încă puţin până să se descarce deci poţi pleca în lume cel puţin trei zile fără să te stresezi să găseşti altă sursă de energie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Acumulatorul extern vine cu un un cablu USB – micro USB ca să îl poţi încărca la priză sau la USB-ul calculatorului (+ o husă în care să-l porţi după tine) şi e destul de micuţ şi uşor (86×42.5×26.5 mm, 132 gr). Mie cel puţin îmi place la nebunie, îşi merită banii. Eu l-am luat cu 306 lei, acum este pe eMag la 299,99 lei (afiliat). Dacă vi se pare scump, găsiţi şi acumulatoare externe de capacitate mai mică deci mai ieftine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ah, era să uit. Îl poţi folosi şi pe post de lanternă 🙂

A apărut şi în România aparatul foto cu touch şi Facebook

Nu ştiu dacă ştiaţi sau nu dar au apărut aparatele foto cu Wi-Fi şi Facebook (ca de exemplu Nikon Coolpix S800c). Auzisem de ele dar nu mă aşteptam să se găsească deja şi pe la noi.

Deocamdată e puţin scump, ce-i drept, dar visul meu tot rămâne să am un aparat foto cu care să încarc pozele direct pe Facebook şi Twitter. Telefoanele nu fac faţă cu brio dorinţelor mele de calitate foto pe timp de semi-întuneric (ca să nu mai pomenesc că pe noapte nu iese nimic indiferent dacă faci poză cu S3, 4S sau Cha-Cha) şi varianta aparat foto cu touch şi Facebook mi se pare cea mai elegantă dintre tot ce mai există în momentul ăsta pe piată. Mai multe detalii tehnice, preţ şi ce altceva mai poate face Nikon Coolpix S800c găsiţi AICI.

Şi uite aşa, în curând spunem adio pozelor de genul ăsta: Continuă să citești A apărut şi în România aparatul foto cu touch şi Facebook